2017. május 9., kedd

SOME GENDER SHIT


SZIASZTOK, beszéljünk egy kicsit a nemekről!

Tudjuk, hogy van Nő és Férfi nem. Ez a két alap, úgymond. Vannak még további variációk, például ezen belül lehet egy ember *Transz- és *Cisznemű. Mostmár lassan ott tart a világ, hogy van vagy 68246468714 nem (igazából csak 58 rákerestem hihihi.), itt olyanokra gondolok, mint a Genderfluid, Agender és a többi. Nnnnem térek ki erre külön és nem is szeretném ezt nagyon kifejteni, mert nem ez a mai menü. (ha valakit mégis érdekel, klikk ide look)
Az emberek gyakori hibája viszont, hogy a tárgyakat, ruhákat, cselekvéseket (...) nemhez köt. Ez szerintem így egyáltalán nem helyes. Nem kezdek el arról prédikálni, kedves gyermekeim, hogy ez mennyire rossz és igen is helyre kell tenni, világ gyere rám megváltalak! ..mert nem. Ez így kezdődött el, az emberek ehhez szoktak hozzá. Nem is várom el, hogy ez valaha is változzon. Lehet fog, kitudja. Én csak azt szeretném elérni, hogy minden k✿rva ember törődjön a maga dolgával, és hogy ne korlátozza a gyerekét és társait, amiatt amit szeret. Hogy mire gondolok? Volt alkalmam megtapasztalni az elmúlt hetekben, hónapokban, míg az óvodában volt (és még van is, nyugi) gyakorlatom, hogy ez nem az emberi természet adta dolog. A kicsik nem látják nemekben és szexuális vonzalmakban a világot, csak élik. Játszák. 
Mingyárt az első napomon, mikor megjött az első kisfiú, kollégámtól annyit kapott hogy játszon valamivel míg a többiek meg nem jönnek. A kölyök már rég odarohant a babákhoz és babakocsihoz mielőtt az ovónő kiejtette volna a mondat utolsó betűjét. A babázás nem lányos. Következő héten történt olyan, hogy egy kisiút behozta az édesapja, és a nővére is vele volt (aki mellesleg ugyan ebbe az oviba jár, csak a másik emeletre mert kicsit idősebb). Előző nap mindketten kaptak ilyen kissebb labdákat met voltak kirándulni és hát miért ne kellene egy szép, csillogó, friss és ropogós rúgasra kész labda a kölyköknek? A fiúnál az Elsa Disney hercegnős (szerintem mindenki vágja a Frozen-t), és leányzónál a piros villám McQueen-es. Az ovónő - alias kolega - megdícsérte, mert hát mit is tegyen, vannak 3-4 évesek. Erre az apuka elkezdett panaszkodni, hogy eredetileg fordítva vették nekik, de ők kicserélték. Hát mekkora tragédia!! Nem mindegy, hogy a gyerek mivel b✿ssza majd ki a szomszéd ablakát! Törődjön bele, remélem világfájdalom az apuka számára. Neki tetszik és boldoggá teszi. Miért venném el a gyerekemtől az örömöt? 
Ahányszor újra megfordulok ott, észre veszem, hogy a kislányok is játszanak Lego-val, építőkockákkal, autókkal és egyebekkel. A kisfiúk meg bátran csapatják a babaházban azt a nyomorult Barbie-t mint annak idején. Leszarják.
Ezzel azt akarom mondani, hogy ezeket a "nemhez kötő tárgy" szarságokat se azzal magyarázzuk, hogy így született a pulya. Nem, a szülő nevelte a kölyökbe, s ez így nem helyes. Lehet egyesek attól felnék, hogy a fiuk majd *homoszexuális lesz, vagy hasonló. COME ON, hogy a rákba lenne a te féltett fiad attól buzi, hogy szeret babázni négy - ismétlem- NÉGY évesen? Az én unokaöcsémmel közösen babáztunk és öltözködtünk szoknyába és nem veretett be egyből az első buzibárba amit meglátott. Remélem értitek, miről beszélek.
Finálé;
NE korlátozd a gyereked egy emberek és normák által létrehozott szarságért. Inkább legyen boldogtalan, mert nem hordhat valamit vagy játszhat valamivel, csak mert az a másik nemhez "való"? Hát sajnálom, de az ilyen szülőnek minek egyáltalán gyerek?
Köszöntem a rövidke figyelmet.

*Transz/Transznemű = Embereknek, akiknek nemi szerepe valami okból eltér a születéskor többnyire meghatározott biológiai nemtől (férfi vagy nő)
*Cisz/ Cisznemű = Emberek, akiknek nemi szerepe megegyezik a születéskor meghatározott biológiai nemtől.
*Homoszexuális = Ugyaan.. ezt csa nem kell elmagyaráznom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése